منتدى الافلام والكليبات
منتدى الافلام والكليبات
منتدى الافلام والكليبات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الافلام والكليبات

لكل ما هو الجديد فى الافلام الحديثة والمصارعة الحرة وعالم الالكترونيات وجميع افلام اليو تيوب الحديثة
 
الرئيسيةhttps://www.facأحدث الصورالتسجيلدخول

اهلا بالسادة الزوار والضيوف الكرام واهل الدار مرحبا بيكم فى منتديكم نتمنى لك وقت سعيد

اهلا وسهلا بالسادة الضيوف شرفتو منتاديكم
المواضيع الأخيرة
» سر رقم سبعة 7
اشهى جميع الماكولات العالمية Emptyالأحد مارس 08, 2020 11:04 am من طرف برجل

» الشجره المجنونه
اشهى جميع الماكولات العالمية Emptyالجمعة يونيو 16, 2017 11:16 pm من طرف nefen

» اضحك للدنياااااااا
اشهى جميع الماكولات العالمية Emptyالجمعة يونيو 16, 2017 10:51 pm من طرف nefen

» sinbad movie فلم سندباد مترجم للعربيه 2011
اشهى جميع الماكولات العالمية Emptyالأحد ديسمبر 27, 2015 4:31 pm من طرف magdy ahmed

» فلم الاكشن الخطير استيقاظ الاموات مترجم كامل
اشهى جميع الماكولات العالمية Emptyالأحد ديسمبر 27, 2015 4:30 pm من طرف magdy ahmed

» فيلم الرعب [ Preservation ] مترجم HD
اشهى جميع الماكولات العالمية Emptyالأحد ديسمبر 27, 2015 4:26 pm من طرف magdy ahmed

» فيلم الرعب والغموض رائع جدا
اشهى جميع الماكولات العالمية Emptyالأحد ديسمبر 27, 2015 4:19 pm من طرف magdy ahmed

» الفيلم الرعب الكوميدى Doghouse كامل مترجم
اشهى جميع الماكولات العالمية Emptyالأحد ديسمبر 27, 2015 4:16 pm من طرف magdy ahmed

» فيلم أرملة رجل حى نورا - حمدي حافظ - صلاح قابيل
اشهى جميع الماكولات العالمية Emptyالأحد ديسمبر 27, 2015 4:12 pm من طرف magdy ahmed

منتدى
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتدى ريحانة الحب على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتدى الافلام والكليبات على موقع حفض الصفحات

 

 اشهى جميع الماكولات العالمية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
جنة
مشرفة
جنة


عدد المساهمات : 11
تاريخ التسجيل : 23/08/2010

اشهى جميع الماكولات العالمية Empty
مُساهمةموضوع: اشهى جميع الماكولات العالمية   اشهى جميع الماكولات العالمية Emptyالإثنين أغسطس 23, 2010 8:09 pm


<TABLE class=tborder cellSpacing=1 cellPadding=3 border=0>

<TR>
<td class=vbmenu_control style="FONT-WEIGHT: normal">صفحة 1 من 3</TD>
<td class=alt2>1</TD>
<td class=alt1>[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]</TD>
<td class=alt1>[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]</TD>
<td class=alt1>[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]</TD>
<td class=vbmenu_control id=pagenav.34 title="" style="CURSOR: hand" state="false" unselectable="true">اشهى جميع الماكولات العالمية Menu_open</TD></TR></TABLE>

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
vbmenu_register("linkbacktools");
اشهى جميع الماكولات العالمية Menu_open
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
vbmenu_register("threadtools");
اشهى جميع الماكولات العالمية Menu_open
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
vbmenu_register("threadsearch");
اشهى جميع الماكولات العالمية Menu_open
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
vbmenu_register("displaymodes");
اشهى جميع الماكولات العالمية Menu_open



اشهى جميع الماكولات العالمية Post_old 03-23-2010, 01:09 PM رقم المشاركة : [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ([ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط])
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] قسم فراشات تفيدة وقسم الأطفال وقسم الخياطة وأقسام الثقافة والترفيه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]













اشهى جميع الماكولات العالمية User_online
<TABLE id=AutoNumber1 style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0>

<TR>
<td width="90%"></TD></TR></TABLE>




اشهى جميع الماكولات العالمية Icon1 المطبخ المصرى بتفيده(ملوخيه،كوارع،ممبار وخلافه ...)



<TABLE id=table4 height=250 cellSpacing=3 cellPadding=3 width="90%" border=0>

<TR>
<td vAlign=top>

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

اشهى جميع الماكولات العالمية 1059
مش هطول عليكوا انا انهاردة جايبة لكم كل الاكل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ولو عوزتوا اى اكلة
قولوا لى وانا هبقى متابعتة معاكوا على طول

نبتدى باول اكلة واللى كل الناس بتحبها

الملوخية
اشهى جميع الماكولات العالمية 16


ولا نحتاج الى مرقة دجاج بعد ما تسلقي الدجاج و بتصفيه من الشوائب..

ثانيا ملوخية ناعمة مفرزة
اشهى جميع الماكولات العالمية D4c

نضع القليل من مرقة الدجاج في القدر(قليلا وضعت لان الملوخية مثلجة و احيانا بيكون فيها ماء من الثلج) و نضعها عالنار بتدا بالغليان
اشهى جميع الماكولات العالمية 3be



و بعد ان تغلي و يتغير لونها اي تستوي..نكون دقينا كمية من التوم مع القليل من الكزبرة الناشفة..نحمي السمنة في مقلاة و نضع عليها الثوم و يقلب
اشهى جميع الماكولات العالمية 6d0

و بعد ان يحمر قليلا يضاف عالملوخية و هي عالنار تغلي انا هون تحمر زيادة شوي على ما جهزت الكاميرا اشهى جميع الماكولات العالمية 15
اشهى جميع الماكولات العالمية F5c

و خليه يطشششششششششش
اشهى جميع الماكولات العالمية E0d

يحرك و يترك يغلي غلوة و يرفع من على النار..
اشهى جميع الماكولات العالمية 090

اشهى جميع الماكولات العالمية Af9

اشهى جميع الماكولات العالمية Asaaayl_1602102339
الحواوشى

اشهى جميع الماكولات العالمية 15

نصف كيلو لحمه مفرومه
6 رغيف خبز شامي
بصله كبيره
طماطم مقطعه مكعبات
علبه زبادي
بهارات
فلفل
بابريكا
سماق "على حسب الرغبه"
ملح



الطريقه


اشهى جميع الماكولات العالمية Aidy_bagourylakii1
نفرم اللحمه


اشهى جميع الماكولات العالمية Aidy_bagourylakii2C5Yuv1
ثم نضيف البصل المبشور مع البهارات والفلفل والبابريكا والسماق "على حسب الرغبه" والملح على اللحمه المفرومه وتخلط المكونات كلها جيداً


اشهى جميع الماكولات العالمية Aidy_bagourylakii39CZvxx
ثم نضيف مكعبات الطماطم المقطعة قطع صغيره وعلبة الزبادي


اشهى جميع الماكولات العالمية Aidy_bagourylakii4ztmSTp
ونخلط جميع المكونات جيدا


اشهى جميع الماكولات العالمية Aidy_bagourylakii5lbcme7
نحضر رغيف الخبز ونفتحه بالسكين من احد الجوانب بحيث نستطيع وضع اللحم بداخله


اشهى جميع الماكولات العالمية Aidy_bagourylakiiiii
ناتي بورقه القصدير التي قطعت مسبقا بحجم مناسب للرغيف ونضعه عليها ثم نفرد خليط اللحمه جيدا داخل الرغيف


اشهى جميع الماكولات العالمية Aidy_bagouryyylakii
ثم نقوم بدهن الخبز جيدا بعد حشوه بالزيت من الجهتين



اشهى جميع الماكولات العالمية Aidy_bagourylakii8prOQlm
وتلف ورقه القصدير حوله جيدا


نضع الحواوشي في فرن درجة حرارته 180 درجة حتى ينضج ويصبح ذهبي اللون



ملاحظات:
1-كيف نتأكد من نضج رغيف الحواوشي؟
نحضر واحد من الارغفه ونسحب من عليه ورقه الفويل قليلا اذا وجدنا ان الخبز اصبح طريا واللحم اخد اللون الرمادي نعلم بذلك انه قد تم النضج

2- في حاله رغبتي ان يكون الرغيف مقرمشا قليلا فما عليكِ الا ان تقومي بفك ورق الفويل من عليه "بعد التأكد من النضج" وتتركيه قليلا داخل حراره الفرن ليأخد اللون الذهبي ويصبح مقرمشا نوعا ما


طرق تقديم:
يقدم الحواوشي بعده طرق
1- اما مع الطحينة والشيبس وبهذا تجذبي انظار اطفالك اليه
2- او يقدم مع شرائح الخيار والطماطم واوراق الخس والمخلل ويكون عشاء جميل لكِ ولزوجكِ


مكونات سلطة الطحينة
"طحينه, ليمون , خل , بابريكا, ماء وملح"


الحواوشي بعد خروجه من الفرن وتقديمه مع سلطه الطحينه
اشهى جميع الماكولات العالمية Aidy_bagourylakii9

يقدم مع سلطة الطحينة والشيبس
اشهى جميع الماكولات العالمية Aidy_bagourylakii10


عن قرب


اشهى جميع الماكولات العالمية Aidy_bagourylakii11

عن قرب اكثر
اشهى جميع الماكولات العالمية Aidy_bagourylakii12

اشهى جميع الماكولات العالمية Asaaayl_1602102339
الكرنب [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ودى اجمد حاجة
اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdODSH8V_CFTIqR7Nlx0ilszBkojOhk6EHl_yVwu7GDocagwN76Xvle6-1_HxZcx4UUE6cwDbpnyadA
اشهى جميع الماكولات العالمية 15
- كرنبة متوسطة لاسرة مكونة من اربعة اشخاص
- ½ 2 كوب كبير ارز مصري
- ½ كوب زيت ذرة
- نصف ملعقة صغيرة بهارات
- ربع ملعقة صغيرة فلفل
- ربع ملعقة بابريكا (فلفل حلو)
- 3 بصل كبير الحجم
- 2 حزمة بقدونس
- 1 حزمة شبت
- 2 ملعقة صغيرة ملح
- 2 مكعب مرقة ماجي
- كيلو لحم قطع مسلوق سابقا
- ½ 2 كوب مرقة لحم
- 4 حبات طماطم
- 4 ملاعق كبيرة صلصلة طماطم
- ¼ كوب ماء

تحضير الارز
اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOAl6RB0kCClje3QugUmZYQ852xBQw8bsvda5g5ggB785TLRqW-vKYhV7q6QCXcnT_bSMTPjIxrJYw
ينقع الارز في اناء به ماء فاتر لمدة ساعة ونصف وبعد ذلك نغسله للتخلص من المادة النشوية الموجوده به ويصفي بعد ذلك

تحضير الكرنبة

اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOD37J8JiVpfytO9G2jUGwMglx3N6L-LlL5tSwk34fE_7gLOrPQunDe0OD9rLPrgmgOBqe-fg3M1rQ


يوجد طريقتان لتحضير الكرنبة:

الاولى:

ينزع لب الكرنبة وتسلق دون تقطيع (كاملة) على وجهها (لتتخللها المياة) في ماء مغلي به كمون

لمدة 4-5 دقائق

مع ملاحظة ان تكون العروق لينة بعد الانتهاء من سلقها
ويجب مراعاة عدم ترك الورق مده كبيرة لكي لا يهتري ويصعب لفه




الثانية:

كما موضح في الصور (الطريقة المستخدمة هنا)

نقطع ورقة ورقة وننزع منها العروق وبعد الانتهاء من التقطيع

نضع القدر على النار به ماء بالكمون لنسلق الورق على مجموعات لحين الانتهاء من جميع اوراق الكرنبة

مع ملاحظة ان تكون العروق لينة بعد الانتهاء من سلقها
ويجب مراعاة عدم ترك الورق مده كبيرة لكي لا يهتري ويصعب لفه

اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdODYGZg7uQ7hU21zgCYOQ6E9gSuveP6aYuNn9PgMkVXMppP48jCHKv5fpLrCJAKYLp5KR1pZ5ZSxxA
الورق المقطع


اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOC6ZkvLDSvkpaMuNsFzaRAqvdF1YpxJvEOlju0bXtYq813vbsjvy9v_9kx9zMcTHhZqT-L9Ctb8-A
نضع القدر على النار بها ماء بالكمون استعداد للسلق

اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdODS5HIofTDwoaVZATdizlsu0Cb57YSkGD1GNTZ-JVE-fdL8ePPZpZmQtdGvxXIuxy-NfYrXjb2a9g
نبدأ في سلق ورق الكرنب على مجموعات

اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOBFTA_x8SkNs0brYKSmRXNdbIDPGRHACxEtXknUZXk5N8pOynVVoSW1gTGPli-UN0IN8Y0KZqutwQ
وبعد دقيقتان من وضع ورق الكرنب في الماء المغلى نخرجه على مصفاة ونضع غيره وهكذا الى ان ننتهي من جميع الورق




تحضير الحشوة
اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOAsy7m-_RIue_xhM2oCGqBS1riEUlpwUDoe1RAyIFCh4eNZonlVDKGTn16Cy54woQL2rnAGo76dZw
- ½ 2 كوب كبير ارز مصري
- ½ كوب زيت ذرة
- نص ملعقة صغيرة بهارات
- ربع ملعقة صغيرة فلفل
- ربع ملعقة بابريكا (فلفل حلو)
- 3 بصل كبيرة الحجم
- 2 حزمة بقدونس
- 1 حزمة شبت
- 2 ملعقة صغيرة ملح
- 2 مكعب مرقة ماجي
- 4 حبات طماطم
- 2 ملعقة كبيرة صلصلة طماطم
- ¼ كوب ماء



تحضير عصير الطماطم
اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOBrNdzdKsNKW3u8hzF3UU18jP-Ie2SUDjkjhwa_pNL_aYzsaL-Op0thZU9RNE5Ycie-WVtfDKeuVg

نضرب الطماطم مع 2 مكعب ماجي وملعقتين طعام صلصة و نصف كوب زيت وملح و¼ كوب ماء في الخلاط لتصبح عصير


الحشوة
اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOC_RHczP675fX3nf1UY7g6LV2faUV0W8SdlP2FdVZvqmb0exLdqz-yNz5aDH8WiJStu9uAr8_diIQ

نضرب البصل في الخلاط (مجروش)

نفرم البقدونس و الشبت فرما ناعما

ومن ثم نقوم بخلط جميع المكونات في طبق كبير
الارز و البصل المجروش والبقدونس و الشبت المفروم فرما ناعما و(عصير الطماطم والماجي و الزيت و الملح) الذي اعددناه مسبقاً

ونضيف الى الخليط البهارات و البابريكا و الفلفل الاسود

اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOA2BhdRIkRyuOuBlnDn5BJ0jVlCSx5WUcyGsY2rNibG2vsKasqTVLyH6N74xX4OuCOz5Rfj9XNiiQ
شكل خلطة المحشي (الحشوة)



طريقة اللف

موضحة في الصور

اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOBQBwagEz061IQnXC4b4dqN9KJeKM9yrfuk130VjOhwOI_6cx16ijWuXegYtOS_W_6UgoqsZqFnrQ


اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdODt93e448Q6sNb6bIjbTcmwCv_-gk0pHtFmW8M6imk0-VfbOu5DQFFAUYcVBL9nmy8rnHwD6c08UQ


اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOCE5fsjd_b8oUTYlJkdNdjXT6LP1rmnW5la6rXlqYKPKFY7YvZBedJ6cv6QaObFSXwruyW3dXP1YA


اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOAOoQVXkBAenMXgu16J-XcFPi2mmOGZQqlgXdk1u9UqxKVWv7UbQwCcBHWlevBsBq7ch-MMC-g6qQ



اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOAytgz2-0Xb94Eqjqio1dTGgSITehKBwZwG5o0322ii3A7GW0TL2Rf_0hdfyet2cTdPsDdA-QHJTQ


مع مراعاة وضع الورقة ان تكون العروق عرضيا عند حشوها





اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOBrwdIff3L2vKYAEDZBA_Jw5gzL8gMAjxFyWJfwZs3mF2ChyQD2WS_aeL8xPTFn6_RdKyphUe48sQ
نحضر القدر الذي سنضع فيها المحشي بوضع ورق كرنب في اسفل القدر لمنع التصاقه عند التسوية


اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOAkXZmE0wAej6nXz3oOHeg8nvZNqC0nbS2fp2VoinECSDUL7Fh-oBSE7tY5oh2R92P-OmThYGcgHA
ونبدأ في رص صوابع المحشي في القدر وعند الانتهاء من اول صف نضع قطع اللحم المسلوق سابقا موزعة
ونستكمل باقي اللف مع وضع اللحم بعد كل طبقة



اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOBpifsG-wLrFO4EBU5kE5WsGxFLy_UmgrhPXNSHZx_8bUq95ybML1PsgSXU6y4LcIZ-q1Bg6cayrg
قطه اللحم موزعة


اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdODqL014hNwtDZWPigm_cVVxljdHDyE_bfyraYVh7IUUMzsTOO8ie1zJpUK9qaYkIg7wHk-cRcZBcA
ونحضر المرقة لسقي المحشي



اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOC_is59fA0yatQSrVxQzIEPZTJud9uaK68b7H3CZLJktW2TERYjnUMGU582VCcx1_03wq4FD79NRw
- ½ 2 كوب مرقة لحم
- 2 ملعقة صلصة طماطم
- ملعقة كبيرة زيت ذرة



اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOBkdgxuBiAUrKSljzflTS-2i1dgI9Sl5O7LzcPDF7naAK7pCDKxkZoJhL7ZL6TbXSWwjwzSolXhNA
ونضعهم في وعاء على النار حتى الغليان


اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOBEEH-GdUu3ZO5rv2n4c_nnCSofvWgiVHI5QD6ZTcnKo14nQjl8g48IPph2DeHBrwoMVbR8ObR0bw
وبعد ذلك نضيف الخليط ( المرق بالصلصة و الزيت ) المغلى الى محتويات قدر المحاشي تدريجياً


ويسوى كما يسوى الارز


وبعد التأكد من نضوجه نقلبه في طبق التقديم و بالهنا و الشفا



وهذا شكله النهائي ان شاء الله


اشهى جميع الماكولات العالمية X1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOCUEWAtA_XTQM7rlUZ2aZWgfYo0kES6H59HF4cC8gD5zjUOPrIXN8EgsByzqn8w-1gfOTdV1fvIUw


هى دى المفاجاة


اشهى جميع الماكولات العالمية Asaaayl_1602102339


الكوارع

اشهى جميع الماكولات العالمية 15
اشهى جميع الماكولات العالمية Mkani-fe8f3d7546


ده شكل الكوارع مقطعه ولسه مغسولةوبصراحه تجبها نظيفه جاهزة
بغسلها بدقيق وملح للاحتياط
بضع التوابل التاليه
2عود قرفه(دارسين)
ورق لورا
قرنفل(مسمار)
فلفل اسود
ملح
جنزبيل ناعم رشه خفيفه
بصله مقطعه اربعه
اشهى جميع الماكولات العالمية 16
نضع الحله على نار بداخلها ماء لد الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقه



اشهى جميع الماكولات العالمية Mkani-c3e4937dc5



تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب الحجم
تعالو نجهز الفته
حمسى العيش البلدى المقطع مع ملعقه سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمس اما على النار او فى الفرن


اشهى جميع الماكولات العالمية Mkani-eb59ee22a0

نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه
حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصورهحوالى حبتين
حتى تتسبك
ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع

اشهى جميع الماكولات العالمية Mkani-0177b0d362




نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب العيش من الشربه
ونغطى طبق الفته بالارز الابيض
وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز




الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
فى 2 ملعقه سمنه بلدى


وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم

اشهى جميع الماكولات العالمية Mkani-643595e23b

اشهى جميع الماكولات العالمية Asaaayl_1602102339
الممبار
اشهى جميع الماكولات العالمية 15
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توابل تفضليها على خلطه المحشى
اشهى جميع الماكولات العالمية 16

(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))

اشهى جميع الماكولات العالمية Mkani-27700f0680





نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف

اشهى جميع الماكولات العالمية Mkani-d86ccaa5a1


طبعا ده جزء من الممبار


نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
اشهى جميع الماكولات العالمية Mkani-9ac6ec4e2e



نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير

اشهى جميع الماكولات العالمية Mkani-687866239e


نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى


اشهى جميع الماكولات العالمية Mkani-dd7e66fa14

وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل


اشهى جميع الماكولات العالمية Mkani-52e6811ea0

اشهى جميع الماكولات العالمية Asaaayl_1602102339
الكرشة









الكرشة نية والرئة والمصران ني
اشهى جميع الماكولات العالمية Warning
اشهى جميع الماكولات العالمية 99292_1214855208

الرئة والمصران بعد السلق
اشهى جميع الماكولات العالمية Warning
اشهى جميع الماكولات العالمية 99292_1214855294

مكونات الطبخةاشهى جميع الماكولات العالمية Warning
اشهى جميع الماكولات العالمية 99292_1214857506

زيت زيتون +زيت درة (نصف نصف)-بصل جوانح-طماطم مربعات صغيرة+بهار اسود-ملح-ملون-جنزبيل مطجون-كمون-معجون طماطم-قزبرةوبقدونس-ماء مغلي
اهم مرحلة لكي لا تبقى رائحة الزنخة في الاكلة
في قدر الضغط نضع الزيت والكرشة ونتركها على نار مرتفعة بدون غطاء حتى تنشف الكرشة من مائها عندما نلاحظ ان الماء تبخر كليا وبقي الزيت نضيف البصل ونتركه يدبل ثم نضيف البهارات ثم الطماطم ثم الماء والقزبرة ولبقدونس ونقفل طنجرة الضغط عند سماع الصفارة نخفض الحرارة ونتركها مدة ساعة على الاقل لانها تحتاج الى وقت
بعد فتحها ندوق الكرشة ونرى ادا كانت نضجت او بقي لها

اشهى جميع الماكولات العالمية Warning
اشهى جميع الماكولات العالمية 99292_1214855329


اشهى جميع الماكولات العالمية Asaaayl_1602102339
شاورما اللحم
اشهى جميع الماكولات العالمية Y6376350 / /
المقادير :
لحم هبرة ( والأفضل طازج ) / عصير ليمون / ملح / بهارات ( فلفل أسود - قرفة - هيل ) - خل / ثوم ...
للزينة :
بطاطس مقطعة أعواد ومقلية - خس - طماطم - بصل - مخلل - ملعقة طحينة مخففة بقليل من الماء - بقدونس مفروم
الطريقة :
اشهى جميع الماكولات العالمية L1e76350 / /
يقطع اللحم الى شرائح رفيعة ونضع عليه عصير ليمون وفلفل أسود وذرة قرفة وهيل وملعقة طعام خل وثوم مفروم
نحرك المقادير مع بعض ثم تغطى وتوضع في الثلاجة والافضل تتبل قبل الطهي بفترة لاتقل عن خمس ساعات
اشهى جميع الماكولات العالمية 8vX76350 / د ماتتبلت اللحمة نحطها في طاوة على النار ونحرك / / اشهى جميع الماكولات العالمية Vjp76350 /
بنلاحظ خروج السوائل


ونحرك كل فترة حتى ينشف ماء اللحم وتستوي ثم نضبط كمية الملح / //// اشهى جميع الماكولات العالمية 8vX76350 .......

وبعد مااصبحت الشاورما جاهزة تقدم في طبق التقديم بوضع خبزة في الصحن
اشهى جميع الماكولات العالمية VTd76350 /
ثم الشاورما وتزين بالبصل والخس والطماطم بعد تقطيعهم طبعاً والمخلل واعواد البطاطس
اشهى جميع الماكولات العالمية Asaaayl_1602102339


الحمام المحشي بالرز
اشهى جميع الماكولات العالمية 1

فالاول هنجيب الحمام وننضفه كويس ومن عند الرقبه منقطعش الجلد الي عند الرقبه علشان ده هيتحشي
وكمان نفصل الجلد الي عند الصدر عن اللحم علشان كمان هنحشي تحته
وننقعه بشويه لمون ودقيق وملح
ونغسله كويس ونسيبه يتصفى


دلوقتي نيجي للخلطه
هنفرم بصلتين صغير ونحطهم على النار انا بعملهم بالزيت بس اهل جوزي طبعا بالسمنه البلدي
ونسيبه لما يدبل ويبتدي يحمر
نكون مقطعين القوانص والكبد بتاعت الحمام ونحطهم عليه ونقلبهم كويس
ولما تنشف الميه
نحط البهارات
ملح فلفل اسود نعناع حوالي معلقتين كبار ورشه حبهان
طبعا في عائلات كتير بتعملها بقرفه وجوزة الطيب وكده
بس همه بيحطوا نعناع
وسدقوني يابنات الطعم حلو اوي ومميز
وبعدين نحط الرز المغسول والمنقوع
ونقلبه ونحط نص كميه الميه الي مفروض تتحط
ونسويه نص سوا


اشهى جميع الماكولات العالمية 2


انا هنا بزود الكميه
علشان اسويه فالاخر واقدمه جنب الاكل
بعد ميستوي نحشي الحمام ونقفله
بس منملهوش علشان لسه الرز هيكمل سوا فمتتفقعش الحمامه منك
ونحطه فحله كبيرة لازم يكونواقاعدين براحتهم
ونسلقهم على النار ونحط طبعا معاهم بصله وحبهان وفلفل اسود وقطعه جنزبيل


اشهى جميع الماكولات العالمية 3


دلوقتي الرز الي فاض
هنحط عليه من الشوربه ونكمل سواه ونقدمه مع الحمام



اشهى جميع الماكولات العالمية 4

فالعاده الحمام بيتحمر فالسمنه لكن
انا بحطه فالفرن فبيتحمر وبيطلع حلو اوي


اشهى جميع الماكولات العالمية 5



وبعدين هوه ماشاء الله في نسبه دهون حلوة مش محتاج لزياده
وبنقدمه طبعا مع الملوخيه الي بتتعمل من شوربه الحمام برده
وممكن الشوربه تتقدم كدا او نعملها شوربه لسان عصفور
وده شكل الاكل النهائي


اشهى جميع الماكولات العالمية 6


اشهى جميع الماكولات العالمية Asaaayl_1602102339


طريقه عمل البط المحشي بالطريقه المصريه بالصور

التحضير


يدعك البط جيدا بالدقيق والملح ويترك نصف ساعة

ثم يغسل جيدا ويترك قليلا ليصفى من الماء

ثم يدعك من الداخل بنصف ليمونة لكى تزول منه اى رائحة غير مستحبة

ويرش من الداخل بقليل من الملح والفلفل


خلطة الحشو


فى هذه الأثناء نحضر خلطة الحشو وهى

2 كوب من الفريك على الأقل حسب حجم البطة

يغسل الفريك ثم يحمر فى ملعقة من السمن حتى يصير لونه ذهبيا

بصلة كبيرة مفرومة ومدعوكة بالملح والفلفل تضاف للفريك بعد ان يبرد

اشهى جميع الماكولات العالمية 23487


نضع الفريك بداخل البط ونترك مسافة قبضة اليد فارغة لحساب تمدد الفريك


اشهى جميع الماكولات العالمية 23488

ثم نقوم بخياطة الجزء السفلى من البطة حتى لايخرج

الفريك من البطة

واذا كان هناك مجال لحشو الرقبة أيضا تُحشى

واذا كان جلد الرقبة مقطوع فلن نستطيع حشوها

ولكنها تخيط أيضا مثل الجزء السفلي



ويفضل ان نكتف البط بعد ذلك بالدوبار الخاص بالطهي حتي لا تتفتح


يسلق البط لمدة ساعتين تقريبا وايضا هذا يتوقف على حجم ونوع البط

لأن بعض أنواع البط تنضج بسرعة

بعد النضج نتركها تجف ثم نحمرها في السمن ان كانت صغيرة


اشهى جميع الماكولات العالمية 23489

وان كانت كبيرة ولا نستطيع تحميرها بالسمن

يمكننا دهنها بصلصة الطماطم مع السمن ونضعها تحت الشواية في الفرن لعدة دقائق

ثم تتبل بالملح والفلفل

ثم نزيل الخيط الذى اغلقنا به البطة

اشهى جميع الماكولات العالمية 23490


نقدمها مع الفريك ... وبالهنا والشفا

وهذا الشكل النهائي له .

اشهى جميع الماكولات العالمية 23491


اشهى جميع الماكولات العالمية Asaaayl_1602102339
الباميه
اشهى جميع الماكولات العالمية Wh_60814563


لحم غنم بالعظم

طماطة حمرة واختاري الطرية حتى تعصريها وتصفيها

اشهى جميع الماكولات العالمية Wh_76885207



2 3 سن ثوم
زيت وملح



التحضير

في البداية قلبي اللحم بالزيت اولا ثم ضيفي له الماء حتى ينضج

اشهى جميع الماكولات العالمية Wh_61887254


ضعي الباميا في جدر ثاني مع قليل من الزيت وضيفي الثوم معهاواتركيها تنقلى قليلا من دون تقليب لانها مفرزة تكون طرية وحتى لا تتفلش
اشهى جميع الماكولات العالمية Wh_27106766


بعد عصر الطماطة وتصفيتها بالمصفى توضع في جدر على النار ويضاف لها اللحم المسلوق مع ماء السلق وتترك لتغلي ويسمك قليللا طبعا طماطة الشتا مو حمرة مثل الطماطة الصيفية لذا اضيف معها ملعقة معجون طماطة واتركها تغلي مع العصير

اشهى جميع الماكولات العالمية Wh_27301934



بعد ان تسمك الصلصة قليلا ضيفها الى الباميا بحذر واتركها تغلي قليلا على نار هادية

اشهى جميع الماكولات العالمية Wh_48209357


يضاف لها الملح
وقليل من عصير الحامض
انا استخدمت عصير النارنج هذا شكله للي ما تعرفه يشبه البرتقال لكن حامض

اشهى جميع الماكولات العالمية Wh_48921500



لاحظوا بذورها تختلف عن بذور البرتقال

اشهى جميع الماكولات العالمية Wh_37898625


البامية جاهزة



اشهى جميع الماكولات العالمية Wh_76447899



اشهى جميع الماكولات العالمية Wh_82806766



مع رز العنبر اللي يعتبر من اجود انواع الرز واسم على مسمى

اشهى جميع الماكولات العالمية Wh_26314163


وعلى السفرة مع السلطة والطرشي ( المخلل
اشهى جميع الماكولات العالمية Wh_80925638
اشهى جميع الماكولات العالمية Asaaayl_1602102339

خروف محشي
اشهى جميع الماكولات العالمية 15
خروف متوسط الحجم


4 كيلو رز


2 كوب لوز


2 كوب كشمش


شعرية


كوب بزاليا


2كيلو لحم


هيل(هال)


بهارات


دارسين (قرفة )


قرنفل + ملح + دهن
اشهى جميع الماكولات العالمية 16
(1) المشوي بالفرن::




ينظف الخروف جيدا ويغسل ويملح وتوضع كمية من الدهن في قدر كبير ويقلى الخروف من كل الجوانب حتى يحمر ومن ثم يضاف أليه كمية من الماء ويغطى ويترك حتى ينضج وينشف ماءه.. يوضع في صينية مدهونة وفي فرن حار ويدهن الخروف بمعجون الطماطم حسب الرغبة أو بالدهن حسب الرغبة ويبقى بالفرن حتى ينضج



اشهى جميع الماكولات العالمية Picture4


اشهى جميع الماكولات العالمية Picture5


اشهى جميع الماكولات العالمية Picture7


اشهى جميع الماكولات العالمية Picture9
اشهى جميع الماكولات العالمية Picture10


اشهى جميع الماكولات العالمية Picture13


اشهى جميع الماكولات العالمية Picture15


(2) المسبك::




ينظف ويغسل الخروف جيدا ويملح ، توضع كمية من الدهن في قدر كبير ويقلى الخروف من جميع الجوانب حتى يحمر ويضاف أليه كمية من الماء ويترك لينضج تماما ويضاف أليه الماء المغلي كلما احتاج ذلك حتى ينشف ماءه ثم يحمر مرة اخرى بالدهن.

(3) الشوي بالتنور::




ايضا ينظف ويترك لمدة 6 ساعات على الاقل ، يدهن جوانبه بمعجون الطماطم مع البهارات والملح ، تحضر اربعة عيدان من سيقان السعف الاخضر وتوضع اثنان منها على جوانب الخروف وتثبت العيدان بسلم معدني رفيع جدا. يحضر التنور الحار ويوضع فيه الخروف ثم يغطى سطح التنور والفتحة الجانبية بالطين ويترك لمدة ساعة تقريبا .


(عمل الحشوة للقوزي )


يمكن حشو الخروف في الطريقة الاولى والثانية وذلك كما يأتي :


*يغسل الرز ويطبق بالزعفران او بالبهارات حسب الرغبة مع الشعرية.


*يثرم الللحم (2كيلو) الى قطع صغيرة ويقلى بالدهن مع الملح والبهارات والهيل والقرنفل ويترك على النار مع اضافة قليل من الماء لنضوجه.


*يسلق اللوز ويقشر ومن ثم يقلى بالدهن ويضاف أليه كشمش بعد غسله .


*يخلط الرز مع اللحم الناضج واللوز والكشمش والبزاليا جيدا .


*يجب وضع الخليط في صينية كبيرة ويزين حسب الرغبة .


*يوضع الخروف الناضج على سطح الخليط ويزين بوضع باقة من الخضروات في القمة .


*وكذلك يمكن اضافة البيض المسلوق بعد تقشيره وكذلك وضع الكفتة الصغيرة المقلية الى الحشو .

اشهى جميع الماكولات العالمية Picture17
اشهى جميع الماكولات العالمية Asaaayl_1602102339


الخروف المحشى

الخروف المحشي


اشهى جميع الماكولات العالمية 112072008143829

اشهى جميع الماكولات العالمية 212072008143829

اشهى جميع الماكولات العالمية 312072008143829


المقادير

خروف متوسط الحجم أو صغير
2 كيلو من اللحم المفروم
كميه مناسبه أرز
أربعه لتر ماء
ملعقتان ملح
ربع كيلو لوز
ربع كيلو صنوبر
ربع كيلو كاجو
زبيب وبصل مقلي
كوب عصير ليمون (ملح وخل لتدهين الخروف)
ملعقة كبيرة من مسحوق جوزة الطيب
50 غرام مزيج قرفة ورشة قرنفل
50 غرام مزيج الفلفل الأسود وبهار
50 غرام هال مطحون (حبهان)
50 غرام زعفران
كمشة من اوراق الغار وعيدان القرفه وحبات مسمار(قرنفل) وحبات هال للأرز نصها في الأرز ونصها مع الخروف في ماء القدر او منثوره عليه
حبة واحدة من الليمون و البندورة والفليفلة الخضراء (للزينة)
ورق سوليفان

طريقة التحضير:

1- بعد ذبح الخروف وتفريغه، يغسل جيداً من الداخل والخارج يُرش بالملح والخل ويدهن كذلك الراس، ويترك قليلاً كي تزول الزفره ثم يغسل مرة ثانيةً، ثم يفرك بكوب الليمون و يوضع في الثلاجة.

2- يغلى اللوز ثم يقشر ويغسل ويصفى.

3- ينقى كل من الصنوبر والكاجو، ويوضع كوب من الزيت النباتي في مقلاة ويقلى اللوز ثم الصنوبر ثم الكاجو والزبيب عبر التحريك على النار لمدة خمسة دقائق او اقل ويوضع كلا على حده.

4- يُتبل اللحم المفروم مع نصف مقادير الملح والبهار والفلفل الأسود والقرفة والهال المطحون والزعفران ثم نضع السمن في القدر على النار ونضيف ورقات غار و عيدان قرفة و حبات مسمار وحبات هيل للأرز، ويوضع في القدر مضافا إليه السمن ويحرّك برفق على النار الي أن يحمى السمن وياخذ ريحة البهارات.

5- نضيف اللحمه المفرومه ونقلبها برفق نقليها قلي ويكون الأرز مغسول ومصفى و يضاف إلى اللحم المفروم المقلي مضافاً إلية الماء الى ما فوق الأرز ب 2 سم (ويكون الماء مغلي) ويحرّك برفق قبل تغطية القدر، وتترك على نار خفيفة مدة نصف ساعة او اقل سلق الرز نصف استواء.

6- يُرفع الرز عن النار وتضاف إليه نصف المكسرات المقلية، ويحرّك برفق

ملاحظة :

يكون سلق الأرز نصف استواء ونص الأرز نحشي فيه الخروف ونص الثاني نتركه على نار خفيفه يكمل الاستواء للصينية.

المرحلة الثانية:

1- تُخلط التوابل والملح، ثم يُرش الخروف بها من الداخل والخارج، ويفرك بها جيدا جيداً.
2- يُحشى جوف الخروف المفرّغ بنصف كمية الأرز . مع مراعاة حشو الخروف في كل زواياه
3- يخاط بطن الخروف ويكتّف ويربط كل ساق مع الأخرى حتى يتكور وينغلق، ويلفان بالسالوفان اوبخيط.
4- تُوضع كمشة عيدان غار وعيدان قرفة و حبات مسمار وحبات هال للأرز نصها في الأرز ونصها تحت في قعر القدر اللي للشوي الخاص، ويضاف إليه كمية من الماء.
5- يغطى القدر بشكل محكم، ويوضع على نار قوية ليغلي ثم تخفف النار حتى تصبح هادئة ويترك علي النار مدة 3 ساعات
بعد التأكد من استواء الخروف، يقلب على صينية ويوضع في فرن ساخن ليحمر قليلاً.
6- يُرفع من الفرن ونكون غرفنا الرز في صينيه كبيره ويوضع الخروف في المنتصف

اشهى جميع الماكولات العالمية Asaaayl_1602102339
الخروف المندى بالمكرونة

طريقة الخروف المندي بالمكرونه






اشهى جميع الماكولات العالمية 1


نسلق المكرونه لمدة 5 دقايق ونضيف عليها الخضروات والتوابل

او نكتفي بغسلها بالماء الحار ونصفيها ونضيف عليها الخضار والتوابل حسب الرغبة


اشهى جميع الماكولات العالمية 2



اشهى جميع الماكولات العالمية 3


اشهى جميع الماكولات العالمية 4


نحشي الخروف بالمكرونة ونخيط البطن


اشهى جميع الماكولات العالمية 6



اشهى جميع الماكولات العالمية 7



اشهى جميع الماكولات العالمية 9


نعلقها ولا تنسون البصل لانه بيكون مشوي وممتع للاكل مع المندي


اشهى جميع الماكولات العالمية 10

اشهى جميع الماكولات العالمية Asaaayl_1602102339
ديك حبش (رومي) محشي
اشهى جميع الماكولات العالمية Al3malka12496500092

اشهى جميع الماكولات العالمية Al3malka12473575692

1- للحشو

2 كوب أرز
4 كوب ماء
2/1 كوب زيت زيتون
2 بصل كبير مفروم
6 فص ثوم مفروم
لحمة مفرومة خشنة
1 كوب صنوبر محمص
1 كوب شمر طازج مبشور
1 كوب جبن رومي مبشور
2 صفار بيض
1 ملعقة كبيرة بابريكا (فلفل أحمر حلو)
2/1 كوب بقدونس مفروم
قليل من الهال
ملح وفلفل

2- للديك


1 ديك حبش (رومي) حوالي 8 أو 10 كيلو جرام
2/1 1 كوب ملح خشن
قطعة زبده
2/1 كوب عصير ليمون
2 ملعقة كبيرة زعتر طازج مفروم (أو 1 ملعقة كبيرة زعتر جاف)
1 ملعقة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اشهى جميع الماكولات العالمية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  جميع قنوات الافلام والمسلسلات===على جميع الاقمار===مفتوحة ومكسورة ومشفرة
» طريقة عمل جميع انواع الكعك والبسكويت
» 36-حل جميع مشاكل اللمبه الحمراء والنقطتين
»  #حصريا علي مصراوي سات جميع قنوات الجزيره علي Simple Tv@Vlc#
»  ملف ضبط المصنع للدنجل(y6-) لحل جميع المشاكل من سوء تحميل الاصدارات

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الافلام والكليبات  :: قسم مطبخ ريحانة-
انتقل الى: